Util

Cum scăpăm de melci şi limacşi

Limacşii sau melcii fără cochilie nu numai că îţi pot provoca scârbă, dar îţi şi strică toată grădina, mănâncă legumele şi verdeţurile. Iată cum poţi scăpa de ei folosind metode naturale!

Cafea – limacşii, dar şi melcii nu suportă să meargă pe o suprafaţă acoperită de cafea măcinată. Aşadar, poţi presăra zaţul de cafea prin curte, la rădăcina plantelor. Cafeaua nu numai că ţine dăunătorii la distanţă, dar este şi un bun fertilizator aşa că plantele vor avea de câştigat.

Coajă de ou – pisează coji de ou şi aruncă-le prin grădină. Limacşii nu se pot deplasa pe cojile de ou şi vor părăsi rapid grădina ta.

Raţe şi găini – dacă ai o gospodărie care include şi raţe ori găini, limacşii vor fi mâncaţi rapid şi nu vor avea şansa să îţi distrugă plantele.

Sare de bucătărie – este cea mai simplă şi mai eficientă metodă. Presăraţi limacşii cu puţină sare şi ei pur şi simplu se dizolvă în câteva minute.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker