Evenimente

Primarului de Crăsnășeni i-au tăiat nucarii

Primarul de Crăsnășeni, Vasile Mărăndici,  care are în posesie o plantație de  nucari cu suprafață de 1.20 ha, a constatat acum câteva zile că toți pomii au fost tăiați cu beschia din două părți, așa că aceștea abea se țineau pe tulpină. Prin urmare, cazul a fost observat mai târziu, când vântul a frânt câţiva pomi.

Poliția a intentat o cauză penală, iar primarul crede că faptul distrugerii livezii este legat de activitatea sa profesională. Dânsul ne-a spus că mai înainte a primit avertismente că cel mai bine ar fi să-și dea demisia:

”Nu am nimic cu satul. Nemulțumirea vine din partea unor consilieri locali, dar și persoane care au pierdut alegerile. Sunt învinuit că merg contra comunității, ceea ce nu este adevărat. Vreau consilierii locali, odată aleși de către săteni, să-și facă datoria, să dea dovadă de activism, nu să se implice în scandaluri, chestiuni care țin  de  interesele de grup. Am intuit că mi se poate  întâmpla și așa ceva, dar poate și mai rău”, a menționat primarul de Crăsnășeni. 

Ion Tulbure, președintele Asociației Primarilor din raionul Telenești  a clarificat cazul drept vandalism:

”Este o faptă condamnabilă și o dovadă că  starea  de lucruri în primăria dată este cu totul deplasată. Mai sunt în comunitățile noastre persoane pe care le-ar aranja haosul și dezordinea, nu bunăstarea, nu vor să înțeleagă că, vandalizând, nu creează ceva mai bun”, a punctat Ion Tulbure.

La Poliția Telenești ne-au promis că asupra mersului anchetei vom fi informați mai târziu.

După cum a precizat dl  Mărăndici, suma prejudiciului constituie peste 200 000 de lei.

Mandatul primarului de Crăsnășeni este unul deloc simplu or, Consiliul Local, inclusiv consilierii PDM, pe lista căruia a venit în primărie dl Mărăndici, au adoptat o decizie, solicitând să fie desfăşurat un referendum pentru demiterea primarului, decizie anulată de către Oficiul teritorial Orhei al Cancelariei de Stat. Tot consilierii au solicitat revizii și controale ale activității financiare a primăriei, dar acestea nu s-au soldat cu nici un rezultat.

Ion Cernei            

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker