Evenimente

Şoferii protestează, dar ANRE majorează preţurile la carburanţi

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunţat marţi, că de la 11 iulie prețurile plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni iarăşi vor creşte: litrul de benzină – cu 39 de bani, iar litrul de motorină – cu 25 de bani. Astfel, un litru de  benzina va costa până la 19,49 lei, iar un litru de motorină – până la 17,25 lei.

Precizăm că în luna iunie conducătorii auto au ieşit de câteva ori la proteste împotriva scumpirii neîntemeiate a carburanţilor. O decizie a ANRE de scumpire a fost suspendată în urma unor sesizări venite de la Parlament și Guvern. Alta – printr-o decize de judecată.

În aceeaşi zi de 10 iulie, peste câteva ore, Judecătoria Chișinău a suspendat Ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile.

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței au depus marți o cerere suplimentară prin care au contestat în instanța de judecată ordinul nr. 66-a din 10.07.2018, emis de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care prevede majorarea prețurilor plafon pentru carburanți (cu 39 de bani pentru un litru de benzină și 25 de bani pentru un litru de motorină).

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestuia până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă în 12.06.2018. Astfel, prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) din 10.07.2018, a fost suspendat ordinul nr. 66-a din 10.07.2018.

Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker