Evenimente

Şoferii protestează, dar ANRE majorează preţurile la carburanţi

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunţat marţi, că de la 11 iulie prețurile plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni iarăşi vor creşte: litrul de benzină – cu 39 de bani, iar litrul de motorină – cu 25 de bani. Astfel, un litru de  benzina va costa până la 19,49 lei, iar un litru de motorină – până la 17,25 lei.

Precizăm că în luna iunie conducătorii auto au ieşit de câteva ori la proteste împotriva scumpirii neîntemeiate a carburanţilor. O decizie a ANRE de scumpire a fost suspendată în urma unor sesizări venite de la Parlament și Guvern. Alta – printr-o decize de judecată.

În aceeaşi zi de 10 iulie, peste câteva ore, Judecătoria Chișinău a suspendat Ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile.

Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței au depus marți o cerere suplimentară prin care au contestat în instanța de judecată ordinul nr. 66-a din 10.07.2018, emis de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care prevede majorarea prețurilor plafon pentru carburanți (cu 39 de bani pentru un litru de benzină și 25 de bani pentru un litru de motorină).

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestuia până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă în 12.06.2018. Astfel, prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) din 10.07.2018, a fost suspendat ordinul nr. 66-a din 10.07.2018.

Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close