Evenimente

Alarmant! Focar de pestă porcină într-o pădure din părțile Orheiului

Pesta porcină africană afectează și fauna sălbatică din părţile Orheiului, relatează  radioorhei.info. Un  focar a fost depistat în ocolul silvic Vatici al Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei.  Alte două focare oficial înregistrate se află în ocolurile silvice din raioanele Cimișlia şi Cahul. IPN transmite cu referire la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), că virusul periculos a fost confirmat la trei mistreţi, care au fost vânaţi cu aproape o lună în urmă.

Probele recoltate de la mistreții vânați pe data de 12 noiembrie au fost supuse testărilor de laborator la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară şi s-au dovedit a fi pozitive la trei mistreți. După aceasta, probele au fost transmise unui laborator specializat din Spania, care a confirmat existenţa virusului.

Pagina de Facebook a Consiliului Raional Orhei anunță că joi, 7 decembrie, s-a întrunit în ședință de urgenţă Comisia Antiepizootică a raionului Orhei. Potrivit sursei, probele au fost colectate din două zone ale raionului  – din pădurile de lângă satele Susleni şi Isacova. Boala a fost însă confirmată într-un caz – la un mistreţ vânat în apropierea satului Niculăeuca.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker