EvenimenteOrhei

Cum comentează Primăria Orhei informaţiile despre amplasarea Partidului „Șor” în încinta instituției

După publicarea informaţii despre “Cum spaţiul din incinta Primăriei Orhei a ajuns la Partidul „Șor”?”, în aceeaşi zi, serviciul de presă al Primăriei Orhei a difuzat un comentariu.

În el se menţionează că “Primăria municipiului Orhei s-a condus întotdeauna de buchia legii și nu admite încălcări”, iar spaţiul cu suprafaţa de 127,7 metri pătrați de la parterul clădirii Primăriei și demisol au fost transmise în locaţiune pe o perioadă de 1 an, contra sumei de peste 176.720 de lei. Locatar a devenitPartidul Șor, care a fost singurul participant la licitaţia organizată în luna februarie  urent şi care, după cum se afirmă în comentariu, achită o sumă de peste două ori mai mare decât agentul economic în folosinţa căruia spaţiul se afla anterior.

La fel  în comentariul Primăriei se face trimitere la o decizie a Consiliului municipal Orhei, în baza căreia, pe 6 februarie curent, înMonitorul Oficial a fost publicat anunţul despre licitaţie, dar nu se precizează când a fost aprobată respectiva decizie.
“De notat că existenţa mai multor decizii privind darea în locaţiune a spaţiului de la parterul Primăriei a creat neclarităţi care s-au regăsit şi în materialele noastre. În plus, în proiectul recentei decizii a CM Orhei, convocat în şedinţă extraordinară pe 22 iunie c., a fost înscrisă suprafaţa de 210,7 metri pătraţi, pe când în decizia aprobată de consilieri figurează suprafaţa de 119,8 m.p, iar
schema spațiului preconizat spre locațiune lipsește”, preciza a doua zi radioorhei.info.

Pentru a clarifica situaţia, marţi dimineaţa a fost apelată telefonic viceprimara Marina Cravcenco, dar aceasta nu se afla la Primărie. Asta după ce luni, 9 iunie, la adresele de e-mail oficiale a viceprimarei Cravcenco şi a Primăriei Orhei a fost expediată o cerere de informaţii de interes public, la care

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close