Învățământ

Peste 3000 de note au fost majorate la BAC, după examinarea contestațiilor!

În ansamblu pe republică, potrivit realitatea.md, tinerii care au susținut în acest an examenul de bacalaureat au înregistrat o rată de promovabilitate de circa 64%. În urma evaluării celor peste 11 mii de contestații depuse au fost majorate 3 005 note, astfel încât într-un final sesiunea de BAC din 2018 a fost promovată de 11 610 elevi.

Cele mai multe contestații au fost depuse la examenul de limbă română – circa 2 650, istoria românilor și universală – circa 2 030. Sub două mii se contestații au fost depuse la engleză, geografie și matematică. În rezultatul examinării contestațiilor, rata de promovare a crescut cu circa 1,33 %.

Media rezultatelor obținute în sesiunea de BAC din acest an este pentru prima dată 7, față de 6,83 în anul precedent.

În sesiunea din anul 2018 au fost înscrise în total 18 150 de persoane, dintre care 58% au fost candidați din licee, iar circa 17% restanțieri.

Între 16-23 iulie 2018 va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat

zdg.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker