Politic

Despre interesele și misiunea NATO în R.Moldova

NATO dorește să colaboreze cu R.Moldova în măsura în care R.Moldova dorește să colaboreze cu NATO, a accentuat purtătoarea de cuvânt a acestei organizații, Oana Lungescu în cadrul întâlnirii cu grupul de jurnaliști din mass-media regională din R.Moldova.

Țara noastră a început colaborarea cu Alianța Nord-Atlantică în 1992 când a aderat la Consiliul de Cooperare Nord-Atlantic. Iar Centrul de de Informare și Documentare privind Legătură cu NATO la Chişinău a fost deschis la sfărșitul anului 2017, eveniment ce a trezit discuții contradictorii în structurile Puterii din R.Moldova. Președintele Igor Dodon și presa afiliată socialiștilor a catalogat acest eveniment drept deschiderea unei baze militare a Alianței Nord- Atlatice în R.Moldova, făcându-se promisiuni că după următoarele alegeri parlamentare aceștea vor face tot posibilul pentru a-l închide.

Oana Lungescu a concretizat că NATO nu are interese militare în R. Moldova, ca de altfel și în alte circa 40 de țări partenere cu care are relații de colaborarea pe sectorul economic-social. Unul din cele mai importante proiecte desfășurate cu susținerea financiară a NATO în R.Moldova din ultimul deceniu, a menționat Oana Lungescu, ar fi colectarea, evacuarea și prelucrarea a circa două mii tone de pesticide interzise și inutilizabile. Iar misiunea Centrului de Informare și Documentare privind NATO constă în promovarea valorilor și principiilor euro-atlantice în Republica Moldova și dezvoltarea cooperării dintre Republica Moldova și NATO, promovarea unor inițiative și proiecte internaționale bilaterale, inițiate, în parteneriat cu instituțiile afiliate și structurile componente ale Alianței Nord-Atlantice și a sprijinirii proceselor democratice, securității și stabilității interne, regionale și internaționale.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker