Sănătate

Guvernul a aprobat eliminarea poliței de asigurare pe suport de hârtie

Persoanele asigurate vor beneficia de servicii medicale sau medicamente compensate fără necesitatea deținerii și prezentării poliței de asigurare pe suport de hârtie, aceasta va fi doar în format electronic, asta conform modificărilor și completărilor unor acte legislative operate de Guvern. Astfel, noțiunea de ”poliţă de asigurare obligatorie de asistenţă medicală” va fi substituită cu cea de ”statut de persoană asigurată”, excluzându-se obligativitatea deţinerii poliţei pe suport de hârtie şi a neclaritaților privind modalitatea de activare a acesteia, relatează serviciul de presă al Guvernului.

Proiectul va asigura finalitatea procesului de raportare efectuat de către agenții economici și instituțiile abilitate, de evidență a persoanelor asigurate prin intermediul canalelor electronice de  aportare, fără necesitatea deplasării la Agenția teritoriale a CNAM pentru ridicarea polițelor de asigurare obligatorie pe suport de hârtie, respectiv fără a pierde timp și resurse.

La fel, persoanele care sunt asigurate de stat, în special din categoria pensionari sau persoane cu dizabilități, care întâmpină deseori dificultăți locomotorii vor fi scutiți de obligativitatea deținerii  oliței pe suport de hârtie. Documentul mai prevede suspendarea statutului de persoană asigurată în cazul neachitării primelor de asigurare în formă de contribuţie procentuală la salariu mai mult de un an consecutiv. Aceste reglementări fac referire și la unităţile lichidate, care nu au prezentat informaţia privind persoanele concediate, demise, etc. în vederea suspendării statutului de persoană asigurată.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker