Sănătate

Guvernul a aprobat eliminarea poliței de asigurare pe suport de hârtie

Persoanele asigurate vor beneficia de servicii medicale sau medicamente compensate fără necesitatea deținerii și prezentării poliței de asigurare pe suport de hârtie, aceasta va fi doar în format electronic, asta conform modificărilor și completărilor unor acte legislative operate de Guvern. Astfel, noțiunea de ”poliţă de asigurare obligatorie de asistenţă medicală” va fi substituită cu cea de ”statut de persoană asigurată”, excluzându-se obligativitatea deţinerii poliţei pe suport de hârtie şi a neclaritaților privind modalitatea de activare a acesteia, relatează serviciul de presă al Guvernului.

Proiectul va asigura finalitatea procesului de raportare efectuat de către agenții economici și instituțiile abilitate, de evidență a persoanelor asigurate prin intermediul canalelor electronice de  aportare, fără necesitatea deplasării la Agenția teritoriale a CNAM pentru ridicarea polițelor de asigurare obligatorie pe suport de hârtie, respectiv fără a pierde timp și resurse.

La fel, persoanele care sunt asigurate de stat, în special din categoria pensionari sau persoane cu dizabilități, care întâmpină deseori dificultăți locomotorii vor fi scutiți de obligativitatea deținerii  oliței pe suport de hârtie. Documentul mai prevede suspendarea statutului de persoană asigurată în cazul neachitării primelor de asigurare în formă de contribuţie procentuală la salariu mai mult de un an consecutiv. Aceste reglementări fac referire și la unităţile lichidate, care nu au prezentat informaţia privind persoanele concediate, demise, etc. în vederea suspendării statutului de persoană asigurată.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close