EvenimenteOrhei

Bibliotecari din Piatra Neamț la Orhei

Un grup de angajați ai Biblotecii Județene ”G.T Kirileanu” de la Piatra-Neamț” condus de către Mihaiela Mereuță, directoarea bibliotecii s-a aflat zilele trecute într-o vizită vizând schimbul de experiență la biblioteca publică ”A.Donici” din Orhei unde s-au întâlnit cu colective ale unităților de profil din oraș și raion.

Oaspeților li s-a făcut cunoștință cu activitatea subdiviziunilor Bibliotecii raionale unde Stapanida Țugui, directoarea instituției șli colegele ei au vorbit despre proiectele realizate aici în deosebi cele din cadrul Programului ”Novateca”, ulterior delegația a vizitat Orheiul vechi, bibliotecile de la Trebujeni, Clișova-nouă și centrul ”Rustic art” din această localitate. După cum a relatat pentru ”C”, Stepanida Țugui, directoarea bibliotecii ”A Donici” viziata bibiotacrilor de la Piatra-Neamț semnifică restartarea relațiilor de colaborare cu biblioteca ”G.T Kirileanu” care după pensionarea directorului Costantin Bostan a cunoscut un regres: ”Între timp colegii de la Piatra-Neamț au imprelentat o mulțime de proiecte comunitare interesante, adică o experiență cu care prietenii noștri urmează să se împărtășească. Amintim că la noi a funcționat mai bine de 15 ani o filială numită ”Piatra-Neamț” care a fost foarte binevenită pentru cititorii noștri, fondul de carte priomit de acolo mai este încă la dispooziția cititorilor, a menționat dna Țugui.

Daniela Mereuță a ținut să menționeze că un suflu nou au dat contactelor cu biblioteca dela Orhei un proiect dedicat celor 10 ani de la Unire: ”Mai întâi am avut un ciclu de întâlniri cu istorici dela Chișinău dedicate istoricului act de la 27 martie 1918, în comun cu biroul din Chișinău a Radio România internațional.Deaceea ne-am decis că odată cu ocazia Zilelor Bibliotecii ”G.T Kirileanu” să invităm pe colegii noștri de la Orhei spre a pune la cale noi proiecte de colaborare”, remarcat dna Mereuță.

De la Costache Agache, șef serviciu informatizare am aflat o noutate care ne-a bucurat mult – s-a digitalizat și pus pe net o mulțime de cărți și edioții periodice de epocă între care și colecția ziarului ”Timpul” pe parcursul celor 7 ani cât a apărut publicația respectivă mai cunoscută și prin faptul că aici a activat ca jurnalist și redactor poetul național Mihai Eminescu. Amintim că În România sunt două colecții ale ziarului Timpul- cea care a aparținut omului de litere G.T Kirileanu care a fost bibliotecarul regelui Carol I,și se află la bibliotec care-i poartă numele, cealalată colecție se află la Academia Română.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker