CUVINTUL.MD

Doar două eleve au fost notate cu 10

In imagine Gabriela Negruvodă

Bucurii şi dezamăgiri pentru absolvenţii celor patru licee din raionul Şoldăneşti. Mulţi dintre ei s-au întristat, aflând că au notă negativă sau o notă mai mică, decât cea pe care au obţinut-o pe parcursului anului de studiu. Pentru a schimba situaţia, au fost depuse 70 de contestaţii.

Potrivit informaţiilor oferite la Direcţia Învăţământ, Tineret şi Sport, în această sesiune de BAC, au fost înscrişi aproape 100 de candidaţi, inclusiv 8 restanţieri din anii precedenţi. În total, absolvenții au scris 400 de lucrări. Conform rezultatelor obţinute, 47 de teste au fost apreciate cu note negative. Cei mai mulţi elevi nu s-au descurcat la limba străină, unde au fost înregistrate 18 note negative. Dificultăţi au întâmpinat elevii şi la istorie. Examenul la acest obiect nu a fost susţinut de 11 elevi. Câte şase elevi au luat notă mai mică decât cinci la examenul de limba română, matematică şi geografie.

Responsabilii de la direcţia raională de învăţământ, tineret şi sport spun că în această sesiune de bac au fost înregistrate şi note mari. Spre exemplu, Gabriela Negruvodă, absolventă a Liceului Teoretic ”Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti, a susţinut 3 examene pe 10 şi unul – pe 9. Cea de a doua elevă care are nota zece este Elisaveta Zănoagă de la acelaşi liceu. Nota maximă fata a obţinut-o la biologie – examenul la solicitare.

În cazul în care contestaţiile nu vor conduce la schimbarea notelor, elevii vor susţine examenul în sesiunea suplimentară, care va fi organizată în iulie, a menționat Nicolae MÂNDRU, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Șoldănești

 

Exit mobile version