ÎnvățământȘoldănești

Doar două eleve au fost notate cu 10

In imagine Gabriela Negruvodă

Bucurii şi dezamăgiri pentru absolvenţii celor patru licee din raionul Şoldăneşti. Mulţi dintre ei s-au întristat, aflând că au notă negativă sau o notă mai mică, decât cea pe care au obţinut-o pe parcursului anului de studiu. Pentru a schimba situaţia, au fost depuse 70 de contestaţii.

Potrivit informaţiilor oferite la Direcţia Învăţământ, Tineret şi Sport, în această sesiune de BAC, au fost înscrişi aproape 100 de candidaţi, inclusiv 8 restanţieri din anii precedenţi. În total, absolvenții au scris 400 de lucrări. Conform rezultatelor obţinute, 47 de teste au fost apreciate cu note negative. Cei mai mulţi elevi nu s-au descurcat la limba străină, unde au fost înregistrate 18 note negative. Dificultăţi au întâmpinat elevii şi la istorie. Examenul la acest obiect nu a fost susţinut de 11 elevi. Câte şase elevi au luat notă mai mică decât cinci la examenul de limba română, matematică şi geografie.

Responsabilii de la direcţia raională de învăţământ, tineret şi sport spun că în această sesiune de bac au fost înregistrate şi note mari. Spre exemplu, Gabriela Negruvodă, absolventă a Liceului Teoretic ”Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti, a susţinut 3 examene pe 10 şi unul – pe 9. Cea de a doua elevă care are nota zece este Elisaveta Zănoagă de la acelaşi liceu. Nota maximă fata a obţinut-o la biologie – examenul la solicitare.

În cazul în care contestaţiile nu vor conduce la schimbarea notelor, elevii vor susţine examenul în sesiunea suplimentară, care va fi organizată în iulie, a menționat Nicolae MÂNDRU, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Șoldănești

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker