Social

Un serviciu ca o școală de viață la biblioteca din Telenești

”Adolescenți informați, viitori părinți protejaţi” este  genericul noului serviciul lansat la Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri” din Telenești. Proiectul se desfășoară în 15 biblioteci comunitare și este implementat cu suportul Consiliului Raional Telenești și programului ”Novateca” în scopul informării adolescenților și părinților asupra provocărilor de care se ciocnesc la această vârstă.

Maria Furdui, directoarea bibliotecii, a remarcat că problemele adolescenților cer abordare și în cadrul bibliotecilor, unde prin carte, informare corectă și educație poți diminua impactul situațiilor neprevăzute:

”Suntem conștienți că tentațiile la vârsta adolescenței – abuzul utilizării computerului, relațiile intime premature, alcoolul, comunicarea incorectă cu semenii și maturii, alte pericole legate de vârstă trebuie să devină teme de discuție în cadrul acestui serviciu, care este ca o școală de viață. Preconizăm ca în fiecare săptămână să avem câte o întâlnire cu adolescenții și părinții fie la bibliotecă, fie în alte spații prietenoase tinerilor. Avem literatură, materiale video, aplicații care pot face mai atractive temele noastre  pentru tineri, părinți, dar şi pedagogi, a remarcat dna Furdui.

Raisa Tulbure, bibliotecară la Țârșiței, este de părere că noul proiect este unul necesar dat fiind faptul că adolescenții, în mare parte rămași fără supravegherea părinților, au nevoie de ajutorul respectiv pentru a fi informați, ca mai apoi să poată depăși realitățile dure ale vieții. Astfel le vom acorda, alături de pedagogi, medici, psihologi sprijinul nostru, a menționat dna Tulbure.

Este al patrulea proiect implementat anul curent de către biblioteca publică din Telenești pentru întreaga rețea de biblioteci din raion, în care sunt atrași o mulțime de cititori de diferite vârste, inclusiv ”Biblioteca bucătăriei”, ”Toată lumea citește o carte”,  ”Clubul creatorilor  de povești” care au priză la utilizatori. Către sfârșitul anului urmează să fie lansat un proiect care vizează implementarea aprofundată a tehnologiilor informaționale în bibliotecă.

Ion Cernei                           

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker