ApropoBlog-uri

Senator Ion Hadârcă. Declarație politică: VOTUL FURAT DIN INIMA CHIȘINĂULUI

Senatul României

DECLARAȚIE POLITICĂ

Ședința Senatului din data de: 27.06.2018

Stimate domnule Președinte al Senatului României,
Stimate doamne și stimați domni Senatori!

Duminică la Chișinău peste 50 de mii de oameni au cerut legitimarea alegerilor din 3 iunie a.c., invalidate abuziv de instanțele judecătorești. Spun abuziv, pentru că alegerile au fost recunoscute de organizațiile de observatori, iar instanțele care le-au invalidat, inclusiv Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova, își motivează hotărârile prin faptul că în ziua alegerilor candidații ar fi chemat lumea să iasă la vot.

Cu ochiul liber se vede că probele folosite de instanțe la fundamentarea deciziilor lor sunt tendențioase, ridicole și  nu rezistă principiilor unei justiții imparțiale. Cetățenii care s-au prezentat la urne și au votat pentru unul dintre candidați, consideră că, prin actul de invalidare, li s-a furat votul liber exprimat, caz fără precedent în jurisprudență, acesta fiind interpretat drept evidentă comandă politică.

Cetățenii Republicii Moldova au toate motivele să acuze instanțele. Am experiența personală când, în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, am atacat în instanțe, împreună cu un grup de colegi, concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău de către Guvern unei companii obscure din Orientul Îndepărtat al Rusiei. Am parcurs întregul infern al justiției moldovenești – de la Curtea Constituțională și până la instanțele de drept comun fără să obținem câștig de cauză într-un proces care viza interesul public și chiar securitatea națională. Probele demonstrau  grave încălcări comise de înalți funcționari – printre care prim-ministrul și miniștri, șefi de agenții și subordonații lor. Toate respinse de instanțele-marionete.

Furtul Miliardului de dolari din rezerva statului, care constituie aproape 15% din PIB-ul Republicii Moldova  este un alt fapt  cunoscut în toată lumea. Tergiversarea soluționării juridice a acestei monstruoase tâlhării este pusă de cetățeni pe inactivitatea organelor de drept ale statului, care în loc să aplice Codul penal elaborează strategii manipulatorii. Drept consecință, în loc  să fie pedepsiți infractorii și să fie restituie pagubele, s-a decis ca recuperarea miliardului să fie pusă tot pe umerii cetățenilor nevinovați, prin taxări eșalonate.

În Republica Moldova putem vorbi de un stat capturat de oligarhi, de inexistența statului de drept, de faptul că după marile excrocherii, puterea politică oligarhică a trecut la furtul de scrutine, al votului suveran al cetățenilor. Alegerile locale din Chișinău sunt un preludiu la alegerile parlamentare din toamnă. Pericolul aplicării metodei cu implicarea justiției subjugate ca bâtă, este mare. Uzurparea puterii prin anularea votului suveran este cea mai mare crimă împotriva poporului, crimă prestabilită de Constituția Republicii Moldova, dar ignorată fraudulos de instanțe.

România trebuie să se prezerve de pericolul importului acestui sistem păgubos pentru țară și cetățeni, iar clasa politică, instituțiile abilitate – să taxeze prompt derapajele injuste, antidemocratice și antieuropene din Republica Moldova.

Ion Hadârcă, Senator de Vaslui

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker