Util

Plecați de acasă de sărbători? Poliția vă spune ce aveți de făcut

Plecați de acasă de sărbători? Apelați la un prieten sau la un vecin de încredere, care să vă supravegheze locuința cât timp lipsiți de acasă și lăsați-i un număr de contact la care vă poate găsi. Este recomandarea poliției, care vine cu sfaturi ce aveți de făcut pentru a preveni furturile din locuințe, transmite IPN.

Poliția de asemenea atenționează populația că în această perioadă persoanele predispuse la acte de huliganism vor profita de lipsa proprietarilor de acasă și de neatenția lor.

Nu credeți persoanelor care încearcă să vă vândă veselă, detergenți, bijuterii și alte lucruri! Este un alt sfat al poliției, întrucât pretinșii vânzători vă pot distrage atenția cu scopul de a fura ori de a observa situaţia ca să vină să fure mai târziu.

Copiii trebuie instruiți cum să acționeze când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu părinții și că au venit după cheile locuinței sau după bunuri materiale din casă.

Proprietarii care au apartamente la parter (etajul I) sau case particulare sunt sfătuiți să nu lase pe timp de noapte geamuri deschise. Este recomandată montarea grilajului metalic sau a sistemelor de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

Cânt așteptați mijlocul de transport public la stație, acordați atenție persoanelor din preajmă care au un comportament suspect. E bine să pregătiți banii pentru achitarea călătoriei înainte de a urca în transport. Banii şi documentele nu trebuie păstrate în buzunare, mai ales în cele din spate, iar geanta nu trebuie ţinută pe umăr, ci în faţă, pentru a o avea permanent în vizor.

În caz de infracțiune sau contravenție, urmează a fi sesizat serviciul specializat 902.

Foto symbol. Sursa: renasterea.ro

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker