Social

Matrosov, Gorki, Miciurin şi Tkacenko la Rezina

În agenda ședinței Consiliului Orăşenesc din 08 decembrie c. a figurat și proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea denumirilor actualizate ale străzilor localităților din componența Primăriei comunei Rezina”.

În componența comunei intră orașul Rezina, satele Boșernița, Ciorna și Stohnaia. În aceste localități sunt înregistrate 87 de străzi și stradele, inclusiv în or. Rezina – 59, în Boșernița – 4, Ciorna – 14 și Stohnaia – 11.

Decizia în cauză este un răspuns la solicitarea Agenției Servicii Publice  a Republicii Moldova, scopul fiind aducerea în concordanță și la un standard unic a denumirilor străzilor în toate sistemele informaționale.

Consilierii au menţionat că lista prezentată de către SIA „RUATA” denotă că unele străzi din Rezina poartă denumiri străine ființei neamului nostru și care nu au nicio tangență cu localitățile respective. Este vorba de străzile Nikolai Gogol, Aleksandr Matrosov, Mihail Lomonosov, Maksim Gorki, Ivan Miciurin, Pavel Tkacenko.

În orașul Rezina două străzi au statut de bulevard: Alexei Șciusev și Mihai Eminescu. Marea majoritate a străzilor poartă numele unor personalități: Burebista, Decebal, Ștefan cel Mare, Mateevici, Alecsandri, Creangă, Cantemir, Haşdeu etc. sau ale unor localități: Cetatea Albă, Orhei, Chișinău, Suceava, Roma, Gura Humorului, etc.). 4 străzi semnifică anumite date calendaristice: 27 August, 1 Mai, 8 Martie și 31 August.

În imagine: Pe str. Matrosov este amplasat cimitirul orăşenesc, dar şi Şcoala Profesională, case individuale.

 

Ion Perciun      

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker