Evenimente

Decizie fără precedent! La Orhei, taxa locală pe tutun a fost majorată cu 500%

Consiliul Municipal Orhei a majorat din nou taxa locală pentru vânzarea produselor de tutun și alcool. Astfel, pentru agenții economici care comercializează alcool, tarifele vor crește cu 100%, iar pentru comercianții de tutun – cu 500%, transmite UNIMEDIA.

Potrivit proiectului, pentru cei care comercializează ambele categorii de produse – și tutun și alcool, creșterea va fi de 600%. În cazul în care un punct comercial vinde bunuri în regim non-stop, adică 24 de ore pe zi, taxele locale sunt majorate cu încă 50%.

Această decizie a fost propusă și pusă în aplicare la inițiativa primarului Ilan Șor. Decizia anterioară de majorare a taxelor a fost luată de Consiliul Municipal din Orhei în data de 16 iunie curent.

Potrivit primarului de Orhei, majorarea taxelor pentru aceste categorii „ar trebui să aibă un efect disuasiv asupra răspândirii tutunului și a alcoolului, care va servi la combaterea acestor fenomene sociale adverse. Acest lucru va contribui la educarea societății și, în primul rând, are drept scop protejarea tinerei generații, cea mai vulnerabilă la aceste tentații.

În același timp, fondurile suplimentare colectate în bugetul local sunt planificate să fie cheltuite pentru plățile sociale și proiectele sociale implementate în oraș.

Lupta împotriva fumatului, alcoolismului și a jocurilor de noroc reprezintă unul dintre punctele prioritare și fundamentale ale politicii de administrare. Devenind primarul orașului Orhei, Ilan Șor a interzis bussinesul cu jocurile de noroc.

De asemenea, s-a consolidat controlul asupra comerțului cu alcool și tutun, fiind introduse în mod constant condiții și cerințe mai stricte, inclusiv prin majorarea taxelor locale pentru comerțul cu aceste categorii de bunuri”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Orhei.

Foto simbol: ziarelive.ro.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker