OrheiSănătate

Un nou punct de asistență medicală urgentă deschis la Brănești

În localitatea Brănești, raionul Orhei, a fost deschis un punct nou de asistență medicală urgentă, situat în apropierea drumului local ce duce spre Furceni.
Punctul de asistență medicală urgentă va deservi o populație de 8 mii locuitori din șase localități învecinate ale raionului: Brănești, Ivancea, Trebujeni, Butuceni, Morovaia, Furceni și Complexul muzeal-istoric „Orheiul Vechi”.

Sediul Brănești cu o suprafață de 204 mp dispune de sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, încăperi sanitare, inclusiv duș. Clădirea este asigurată cu sisteme de aprovizionare cu apă, canalizare și încălzire autonomă. Încăperile sunt dotate cu mobilier nou în valoare de aproximativ 110 mii lei.

Totodată, este construit un garaj cu două boxe de protecție și staționare a 2 autosanitare, pe o suprafață de 49 mp. La dispoziția personalului va fi pusă o ambulanță nouă dotată cu tot echipamentul necesar pentru acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital: buteliile de oxigen portative, defibrilatoare, aspiratoare, cardiografe.
Valoarea totală a proiectului se ridică la o suma de aproximativ 5 milioane, această sumă fiind alocată de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

La eveniment au fost prezenți deputații în Parlamentul Republicii Moldova, domnul Boris Golovin și domnul Petru Știrbate; ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Svetlana Cebotari; Secretar general de Stat în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, domnul Igor Șarov; președintele raionului Orhei, domnul Tudor Golub; vicedirectorii IMSP CNAMUP, domnul Vasile CUCU, domnul Mihai BAGRINOVSCHI și domnul Ion MIDRIGAN; reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, manageri ai instituțiilor medicale din teritoriu și colaboratorii CNAMUP.

 

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker