Politic

Vlad Plahotniuc schimbă miniştrii

Șapte membri ai Guvernului Filip vor fi schimbați. În componenţa executivului va fi introdusă o nouă funcție de vicepremier, a anunţat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința coaliției de guvernare, transmite IPN.

Potrivit liderului PDM, va fi introdusă funcția de vicepremier pentru integrare europeană și aceasta urmează să fie ocupată de fostul premier Iurie Leancă, liderul PPEM. În locul vicepremierului pentru reintegrare George Bălan va fi numită Cristina Lesnic.

În fotoliul de ministru al economiei și infrastructurii, în locul lui Octavian Calmâc, vine fostul premier Chiril Gaburici.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în locul Stelei Grigoraș, vine Svetlana Cebotari, directoarea Centrului de Transfuzie a Sângelui.

La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pe Vasile Bâtca îl va înlocui Liviu Volconovici, rectorul Universității Agrare.

Pe ministrul de externe Andrei Galbur îl va înlocui Tudor Ulianovschi, ambasadorul Republicii Moldova la Geneva.

Iar la conducerea Ministerului Justiției revine Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale.

Vlad Plahotniuc a declarat că aceștia urmează să fie numiți în funcție până la 31 decembrie. Schimbările au fost operate în urma evaluării activității membrilor Guvernului, anunțată anterior de către PDM. În primăvara anului viitor, va fi realizată o nouă evaluare a cabinetului de miniștri, a mai anunțat Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Igor Dodon a declarat că va semna demisia miniștrilor propuși spre eliberare, însă nu va accepta candidaturile noi, anunțate de Vlad Plahotniuc.

„Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe facebook.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker