EvenimenteVideo

VIDEO/ Norica Nicolai: ”Este de bun simț să ceri oamenilor să iasă la vot pentru că asta este principala legătură între cetățean și stat”

În România, Republica Moldova, Ucraina se întâmplă fenomene care nu au nimic de a face cu democrația nici cu interesul acestor state ci mai degrabă cu interesul altor puteri. Declarația a fost făcută de europarlamentara Norica Nicolai unui grup de jurnaliști din media locale care vizitează în aceste zile Bruxellesul. Potrivit europarlamentarei în zonă se asistă la știri false, manipulări și erori de genul celei prin care au fost invalidare alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Aceasta a spus că este de bun simț și decent de a cere oamenilor să iasă la vot vot pentru că asta este principala legătură între cetățean și stat. Norica Nicolai a mai declarat că folosirea argumentelor de genul celor utilizate pentru justificarea hotărârii de invalidare presupune un interes politic ce nu are de a face cu interesul Republicii Moldova, care este unul proeuropean.

Luni, Curtea Supremă de a adoptat o hotărâre prin care a menținut deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, prin care alegerile pentru funcția de primar al capitalei, castigate de Andrei Năstase, au fost anulate pe motiv că în ziua alegerilor atât Năstase cât și contracandidatul său Ion Ceban au făcut apeluri prin intermediul facebook-ului ca cetățenii să iasă la vot.
Marți liderii opoziției proeuropene Andrei Năstase și Maia Sandu au spus că vor anunța miercuri programul protestelor de mai departe față de decizia Curții Supreme de Justiție de a invalida scrutinul din 3 iunie.
Decizia de luni seară a fost criticată de ambasadorul UE, Peter Michalko și de ambasadele Statelor Unite și Canadei.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker