OrheiSocial

La Chiperceni au serbat de Ziua Națională a Portului Popular

Tradiție și voie bună în satul Chiperceni, r-nul Orhei de Ziua Națională a Portului Popular, sărbătoare ce are are drept scop promovarea valorilor autentice de patrimoniu cultural imaterial colportate la costumul tradițional.

Duminică, 24 iunie, curent, toți amatorii costumului popular nu au ezitat să-l îmbrace și să demonstreze mândria de a-l purta la Festivalul ”Mândru-i Portul Orheian” , ediția a III-a, organizat de Secția Cultură a Consiliului raional Orhei în colaborare cu Casele (căminele) de Cultură din raionul Orhei, și primăria com. Chiperceni.
Evenimentul a început tradițional cu alaiul colectivelor artistice, în centrul satului, apoi sărbătoarea a continuat în Casa de Cultură unde toți oaspeții au fost întîmpinați cu pâine și sare de către primarul comunei, domnul Ion Voloșciuc.

De la eveniment n-a lipsit domnul Tudor Golub, Președintele raionului Orhei care a venit cu un mesaj de mulțumire adresat organizatorilor și tuturor colectivelor, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular.
Secția Cultură a Consiliului raional Orhei aduce sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea Festivalului, la promovarea costumului popular și a tradițiilor moștenite din străbuni.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker