OrheiSănătate

Locuitorii a șase localități din Orhei vor beneficia de servicii prespitalicești moderne

Circa opt mii de locuitori din șase localități din Orhei vor beneficia de servicii mai calitative de asistență medicală urgentă (AMU), odată cu deschiderea celui de al 30-lea punct, la Brănești.

Sediul cu o suprafață de 204 mp, dispune de sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, încăperi sanitare, inclusiv duș. Clădirea este asigurată cu sisteme de aprovizionare cu apă, canalizare și încălzire autonomă. Totodată, este construit un garaj cu două boxe de protecție și staționare a două autosanitare, pe o suprafață de 49 mp.

La dispoziția personalului va fi pusă o ambulanță nouă dotată cu tot echipamentul necesar pentru acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital: buteliile de oxigen portative, defibrilatoare, aspiratoare, cardiografe.

„Deschiderea noii subdiviziuni de AMU, va asigura condiții bune de activitate pentru cei 12 lucrători medicali angajați, stimulându-i să rămână alături de familiile lor. De asemenea, Conform Programului Național de dezvoltare a asistenței medicale de urgență pentru anii 2016-2020, vom continua asigurarea cu ambulanțe noi a tuturor punctelor AMU din țară, ceea ce va schimba calitatea și rapiditatea serviciilor oferite cetățenilor atât din mediu urban cât și din cel rural, asigurând o echitate socială”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Amplasarea noului punct va permite accesul pentru deservirea locuitorilor din Brănești, Ivancea, Trebujeni, Butuceni, Morovaia, Furceni și Complexul muzeal-istoric „Orheiul Vechi”.

Valoarea proiectului de modernizare a punctului AMU Brănești, inclusiv mobilarea încăperilor, dotarea cu echipament medical și alocarea unei ambulanțe noi se estimează la circa 5,0 mln lei.

Foto: msmps.gov.md

 

 

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker