Politic

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului de vot mixt a fost constituit

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind abrogarea Legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral a fost constituit duminică, 17 decembrie, în cadrul unei adunări generale la care au participat aproape 700 de cetățeni cu drept de vot. Activitatea grupului de inițiativă va fi coordonată de către Biroul Executiv, al cărui președinte a fost ales Ștefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici și Reforme (CPR), transmite IPN.

Valeriu Pașa, secretarul general al Biroului Executiv, expert “WatchDog” a declarat la sfârșitul adunării că mai mult de o sută de persoane și-au exprimat dorința de a face parte din grup și a participa la procesul de colectare a semnăturilor de la cetățeni în vederea desfășurării referendumului. Potrivit lui Valeriu Pașa, în câteva zile va fi pregătit pachetul de acte necesar pentru a fi depus la CEC, în vederea înregistrării Grupului de inițiativă, eliberarea legitimațiilor și a listelor de subscripție pentru a lansa procesul de adunare a semnăturilor

„Dreptul nostru de a vota, de a alege guvernarea pe care o vrem, ne-a fost furat, pentru că cei care au votat sistemul mixt, PDM și PSRM, vor să se mențină la putere. Avem nevoie de acest referendum să ne reîntoarcem dreptul de a alege noi guvernarea”, a spus Valeriu Pașa.

Vicepreședinta Biroului Executiv, Stela Oțică, a spus că potrivit sistemului de vot mixt, care prevede crearea a 51 de circumscripții uninominale, femeile au puține șanse să fie reprezentate în viitorul Parlament.

Președintele Biroului Executiv, Ștefan Gligor, a spus că desfășurarea referendumului vine să corecteze abuzul comis de către PDM. Potrivit lui Ștefan Gligor, acceptarea sistemului de vot mixt va menține Republica Moldova în haosul care este în prezent.

Dacă CEC va înregistra grupul de inițiativă, acesta va trebui să colecteze, în termen de 2-3 luni, cel puțin 200 de mii de semnături.

               

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker