EvenimenteȘoldănești

Toţi copiii din Salcia vor fi educaţi într-o singură instituţie

În scopul utilizării eficiente a resurselor financiare alocate pentru organizarea procesului educaţional, Consiliul Raional Şoldăneşti acceptă, începând cu 1 iulie 2018, comasarea prin fuziune a Grădiniţei de copii „Licurici” din s. Salcia cu Instituţia Publică Gimnaziul Salcia şi fondarea ulterioară a Instituţiei Publice Complexul Educaţional Gimnaziul-Grădiniţă Salcia. Instituţia nou formată va fi finanţată conform legislaţiei în vigoare, se mai menţionează în decizia Consiliului.

Conform notei informative a Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti, la momentul actual, în Gimnaziul Salcia îşi fac studiile 118 elevi, inclusiv 46 elevi în clasele I-IV şi 72 – în clasele V-IX. Media elev/clasă este de 14,75 faţă de 18,6 elevi/clasă media pe raion. Grădiniţa din localitate a fost transferată în spaţiile libere ale gimnaziului, în urma reparaţiei capitale efectuate printr-un proiect finanţat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova câştigat de administraţia publică locală. Copiilor li s-au creat condiţii decente: căldură, grupuri sanitare interne, geamuri termopan, spaţii largi şi luminoase. Reorganizarea instituţiilor de învăţământ din s. Salcia este o condiţie obligatorie a Fondului de Investiţii Sociale din Moldova întru reducerea cheltuielilor de întreţinere a instituţiei, concretizează Nicolae Mândru, şeful Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti.

Fotografie de arhivă.

Reporter ”C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker