Evenimente

O tradiţie nouă pentru elevii Gimnaziului Sămășcani

La Gimnaziul din satul Sămăşcani, raionul Şoldăneşti, se încetăţeneşte o nouă tradiţie: 100 de zile de şcoală. Cu acest prilej, învăţătoarele, împreună cu elevii clasei I ”A”, părinţii şi invitaţii au avut parte vineri, 15 decembrie, de o serbare plină de semnificaţii.

Scopul acestui proiect extracurricular a fost să ne bucurăm și să sărbătorim împreună împlinirea primelor 100 de zile de şcoală, să demonstrăm părinţilor şi rudelor condiţiile în care studiază copiii. Părinții şi bunicii elevilor ulterior au participat la concursul ”Cooperăm pentru a fi competitivi”. În cele 100 de zile care au trecut de la începutul anului şcolar, picii au avut posibilitatea să se bucure de fiecare zi petrecută în şcoală, învăţând ceva folositor, inclusiv alfabetul, cifre, poezii, cântece, poveşti, au învăţat să fie prieteni. Copiii au pregătit un program artistic cu poezii, cântece şi dansuri,  jocuri şi voie bună.

Un moment tulburător a fost cel al prezentării colecției de 100 de obiecte pregătite de copii, cu sprijinul părinților. Fiecare din ei a realizat câte o lucrare, folosind câte 100 de obiecte. Lucrările au fost expuse în sala de festivități. Cele mai multe au fost surprinzătoare prin materialele și tehnicile utilizate. Elevii au demonstrat inventivitate în pregătirea şi prezentarea lucrărilor, care au inclus primele cuvinte legate de școală, insigne cu mascota clasei şi personaje din filme și povești, reviste, desene, bomboane, animăluțe etc. La toate acestea s-a adăugat și o colecţie a clasei, alcătuită din 100 de poze achiziţionate de boboci în cele 100 de zile de scoală. Oaspeții au fost de părerea că ar merita să fie expuse într-un spațiu accesibil marelui public, spre bucuria estetică a privitorilor.

Un accesoriu specific al sărbătorii au fost ochelarii „100”. Aceștia au fost decupaţi cu multă migală şi atenţie, împodobiţi şi asamblaţi, elevii arătând că sunt mai mari şi mai importanţi de când au devenit şcolari.

A fost un eveniment apreciat de toți elevii și părinții care sunt mulțumiți de primele 100 de zile în care copiii lor au asimilat multe cunoștințe foarte necesare pentru studiile ce urmează.

Eforturile, cunoştinţele, măestria, dibăcia şi entuziasmul copiilor au fost apreciate cu diplome. Surpriza evenimentului a fost torta celor 100 de zile, din care s-a înfruptat fiecare. Cum se obișnuiește în gimnaziul nostru, la eveniment a participat și parohul bisericii din sat, arhimandritul Mihail Făgurel.

Inga Luca, directoarea Gimnaziului Sămăşcani

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker