Evenimente

Admiraţie profundă pentru curajul, forţa, convingerea şi munca pe care o depuneţi

Prin anii ’80, fiind copil, îmi amintesc cu câtă nerăbdare aşteptam ziarele, unul mai mult decât celelalte, ziarul care era aproape de trăirile noastre, care cuprindea realităţile oamenilor din împrejurimi, şi anume: Farul Nistrean. Sunt sigură că această „dependenţă” mi-a fost cultivată de părinţii mei, ambii profesori, care citeau ziarul cu mult interes şi care nu au încetat nici până-n ziua de azi să-şi facă un abonament, deja la CUVÂNTUL.

Mai târziu, am avut ocazia să asociez ziarul cu cel care-l ’’plămădea’’, îi dădea forma şi conţinutul, Dumneavoastră, domnule Tudor Iaşcenco, iar noi, cititorii, îl sorbeam ca pe-un nectar nepreţuit.

Hazardul a făcut ca înainte de-a pleca la studii la Bucureşti, în 1990, să Vă întâlnim la Rezina cu tatăl meu,  Mihai Sparionoapte, şi, schimbând câteva fraze cu el, Domnia voastră l-a întrebat atunci cum se simte ştiind că voi fi plecată la sute de kilometri de casă? Îmi amintesc şi azi, cu multă claritate, răspunsul tatălui meu: Am mai multă încredere în ea chiar dacă ar fi fost băiat.

În anii de studenţie, am făcut o paralelă între poezia lui Eminescu, şi anume „De la Nistru pan’la Tisa…’’, cu denumirea ziarulul locurilor natale şi conotaţiile versului…, care ne transpun în realitatea noastră politică.

Pe parcursul a cinci decenii, domnule Iaşcenco, aţi ştiut să vă serviţi de motto-ul „La început a fost Cuvântul…” şi, astfel, Farul nistrean a devenit pentru echipa Dumneavoastră Cuvântul, îmbogăţindu-şi sensul cu noi semnificaţii precum: democraţie, libertate, dreptate, limba română, … şi, de ce nu, Unire.

Păstrez în adâncul sufletului o admiraţie profundă pentru curajul, forţa, convingerea şi munca pe care aţi depus-o şi o depuneţi în slujba oamenilor, o admiraţie pentru Omul – Tudor Iaşcenco, dar şi pentru redactorul – Tudor Iaşcenco.

Fie ca anii care vin să vă aducă numai prosperitate, sănătate, gânduri şi întâlniri frumoase pe toate planurile!!!

La mulţi, mulţi ani!

Cu respect,  Doina Sparionoapte,

 Montréal

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker