Social

Migrația în ochii copiilor

6 din cei 9 învingători în concursul republican „Migrația în ochii copiilor” sunt din Șoldănești.

La concurs au participat circa 160 de copii, care, prin intermediul desenelor, și-au exprimat viziunile privind impactul migrației asupra Republicii Moldova, relatează Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

Concursul a fost lansat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în contextul Zilei Internaționale a Migrantului şi s-a desfășurat în perioada 27 noiembrie -13 decembrie 2017 între elevii din școlile și liceele de pe întreg teritoriul țării, de pe ambele maluri ale Nistrului, cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani.

Scopul concursului a fost să asigure o comunicare dintre copiii cu părinți plecați peste hotare și autorități, pentru a vedea cum înțeleg ei fenomenul migrației, iar ministerul, în calitate de autoritate publică, să transpună necesitățile lor în documente de politici și să vină cu noi modele de intervenție.

Invingători au fost declarați 9 participanți, ai căror lucrări au fost apreciate pentru originalitate, diversitate și mesaj. Ei s-au ales cu diplome, premii și multe cuvinte frumoase.

În categoria de vârstă 7-12 ani locurile I și II le-au ocupat Anastasia Savca (Școala de arte plastice) și, respectiv, Adriana Gligor (LT ”Alexei Mateevici” din Şoldăneşti). În categoria de vârstă 13-15 ani toate trei locuri le-au ocupat tinerele pictoriţe din Șoldănești – Nadina Ciobanu, Evelina Groza (Școala de arte plastice) și Ana Vacarciuc (LT ”Alexei Mateevici), iar în categoria de vârstă 16-19 ani Iana Ceburciu a luat premiul doi. Printre învingători au mai fost nominalizați doi elevi din Chișinău și unul din Drochia.

În imagine: Învingătoarele Anastasia Savca, Nadina Cioban, Ana Vacarciuc, Andriana Gligor şi Iana Ciburciu (de la stânga) împreună cu organizatorii concursului.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker