RezinaSocial

Şi picii din Mateuţi sunt educaţi în condiţii moderne graţie Guvernului României

În anul 2016, primăria satului Mateuți a depus la Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) un concept de proiect, solicitând finanțarea reconstrucției clădirii grădiniței de copii. Proiectul a fost acceptat şi finanţat de către Guvernul României, care a alocat în acest scop 2 500 000 lei.

La moment lucrările sunt finisate, clădirea a fost renovată de la podele până la acoperiş. Angajatele şi copiii au cele mai bune condiții pentru muncă şi educație, ne-a relatat Angela Ursachi, primara localităţii.

Potrivit sursei, la lucrările de amenajare a curții și pavilioanelor au dat o mână de ajutor în mod voluntar mai mulți consăteni, cărora administraţia satului le este profund recunoscătoare.

În paralel cu reconstrucția clădirii, cu susținerea și ajutorul colectivului și consătenilor, am reușit să atragem investiții şi în cadrul altui proiect: ”Instalarea panourilor solare pentru prepararea apei calde menajere la Grădinița de copii din s. Mateuți”, acesta fiind finanțat de către  Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Astfel, astăzi în grădiniță există condiţii moderne pentru activitatea a 3 grupe de preşcolari. Fiecare grupă are încăpere pentru activități, dormitor, mini-spălătorie pentru veselă, grup sanitar, sală de primire și vestiar. Mini-spălătoriile pentru veselă și grupurile sanitare, grație panourilor solare, sunt asigurate permanent cu apă caldă, în grupurile sanitare sunt instalate căzi pentru spălatul picioarelor”, ne-a relatat Angela Ursachi, primara satului Mateuţi.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker