EvenimenteOrhei

Cetăţenii să ia sub control calitatea reparaţiei drumurilor

Ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat mersul lucrărilor de reparație a drumurilor din localitatea Stepi-Soci, raionul Orhei, unde sunt reabilitate cinci artere adiacente drumului principal. Chiril Gaburici a apreciat că tronsoanele de drum sunt reparate mai devreme decât termenii stabiliți și a cerut antreprenorilor să execute lucrările de construcție calitativ, conform cerințelor înaintate, relatează serviciul de presă al MEI.

În discuțiile cu autoritățile publice locale și agenții economici, selectați pentru restaurarea drumurilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că prioritar este calitatea drumurilor. Chiril Gaburici a solicitat companiilor implicate să execute bine lucrările de reparație și construcție a drumurilor, indiferent dacă este vorba despre programul „Drumuri bune” sau alte proiecte. „Nu ne dorim ca aceste porțiuni de drum să fie reparate în fiecare an. Odată ce sunt reparate acum, să fie bune pentru o perioadă cât mai lungă de timp”, a reiterat Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul a îndemnat agenții economici și reprezentanții APL să conlucreze eficient și să comunice, astfel încât să identifice soluții pentru a depăși toate dificultățile care apar în timpul lucrărilor de reparație.

Pentru asigurarea calității, Chiril Gaburici a încurajat localnicii și autoritățile publice locale să sesizeze Ministerul, dar și Administrația de Stat a Drumurilor și Agenția pentru Supraveghere Tehnică dacă au depistat nereguli în timpul lucrărilor de reparație a drumurilor sau după darea în exploatare a acestora. „Dacă vor fi constatate neconformități, agenții economici vor fi obligați să reexecute lucrările de reparație din cont propriu”, a punctat ministrul.

Potrivit informațiilor prezentate de Administrația de Stat a Drumurilor, la Orhei, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, vor fi reabilitate 65 de drumuri locale, suma totală a investițiilor fiind de circa 74 de milioane de lei. Până în prezent, au fost reparate deja 17 tronsoane de drum, iar 13 sunt în lucru, precizează sursa citată.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker