EvenimenteȘoldănești

Pașaportul bisericii din Pohoarna, tradus și sfințit după decenii de la confecţionare

Biserica din satul Pohoarna, raionul Şoldăneşti marchează 190 de ani. Despre asta aflăm graţie unei plăci vechi, pe care este indicată data întemeierii locaşului sfânt. Relicva a fost păstrată de o familie, originară din localitate, care a restituit-o bisericii.

Placa respectivă, dar și alte obiecte bisericeşti de preț, au dispărut pe timpul comuniștilor, prin anii 60 ai secolului trecut, când tot ce era legat de credinţa ortodoxă era interzis şi chiar distrus. Atunci, lucrurile sfinte din biserica din Pohoarna au fost stocate în incinta Sovietului Sătesc şi câte ceva din ele sătenii, cu riscul de a avea neplăceri, au salvat şi au păstrat în casele lor.

Aflând de existenţa acestei plăci, parohul bisericii din localitate a decis să traducă inscripţia din slavonă în română. Din informaţiile de pe placă aflăm când a fost întemeiată biserica şi cine au fost ctitorii ei.

În cadrul sărbătorilor de nu demult, parohul sfântului locaş, împreună cu enoriaşii din sat, au sfinţit placa-paşaport al bisericii.

Sursa: Impulstv.com

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close