Social

Fiţi prudenţi la scaldat!

Recent, toată republica a fost zguduită de evenimentul tragic legat de înecul celor trei fraţi din localitatea Pohrebeni, Orhei. Iar, recent încă un minor din satul Brăviceni, raionul Orhei, nu a ieșit la mal după ce a fost cu sora la scaldat. Serviciul protecţiei civile al Secţiei Situaţii Excepţionale Rezina intervine cu o informaţie în atenţia tuturor persoanelor care obişnuiesc să se răcorească în râurile şi bazinele acvatice de pe teritoriul raionului.

Apa este un mediu periculos pentru cei care nu respectă regulile de securitate. Scăldaţi-vă numai în locuri special destinate. Într-un bazin cu apă necontrolat puteţi nimeri în gropi adânci, albia poate fi nămoloasă, cu plante, pietre. Într-un râu puteţi nimeri în curenţi repezi de apă, cu vârtejuri. Toate acestea pot aduce la traume, nenorociri şi la moarte.

Controlaţi permanent comportarea copiilor lângă şi în apă. Nu uitaţi că ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature.

Dacă nu ştiţi să înotaţi, sau înotaţi rău, nu vă scăldaţi singur şi nu intraţi în apă mai sus de brâu.

Nu vă scăldaţi în stare de ebrietate.

Nu vă scăldaţi când temperatura apei este mai joasă de 18o, iar a aerului mai joasă de 22o;

Înotând, nu treceţi după pistele de interzicere. Nu vă apropiaţi de mijloacele plutitoare. Nu vă urcaţi pe geamanduri şi alte mijloace de protecţie.

Nu plonjaţi (nu săriţi în apă) de pe debarcadere, poduri şi alte construcţii, nu practicaţi jocuri cu elemente de plonjare, nu lansaţi semnale false de alarmă.

Nu folosiţi pentru scăldat saltele cu aer, anvelope din cauciuc, scânduri.

Nu vă scăldaţi seara târziu şi noaptea. Nu vă scăldaţi în timpul furtunii, păziţi-vă de valuri.

Reţineţi! Paza bună trece primejdia rea.

 

Alexandru Vizitiu, specialist PC a SSE Rezina, căpitan  al  serviciului intern

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker