EvenimenteOrheiȘtiri

Cireșar, sărbătorit la Puţintei

Locul pitoresc, ambianța de sărbătoare, alaiul impresionant al colectivelor artistice venite să demonstreze diverse variante ale portului popular au scos de prin ogrăzi sătenii din Puțintei, raionul Orhei, care s-au alăturat oaspeţilor veniţi pe 10 iunie la Festivalul-concurs de folclor ”Cireșar-2018”, transmite Secţia Cultură Orhei.

Farmecul sărbătorii a început odată cu spectacolul teatralizat în cadrul căruia toți participanții şi oaspeții au fost serviți cu cireșe, iar apoi invitaţi să întindă o horă mare.

Ne-am adunat în inima Codrilor pentru a îmbina savoarea inconfundabilă a cireșelor cu un spectacol de bun gust prezentat de mai multe colective din raionul Orhei: fanfara ”Codru” (Seliște), ansamblurile folclorice ”Codrencile” (Puțintei), ”Mitoceanca” (Mitoc), ”Plai Natal” (Brăviceni), ”Doinița” (Ghetlova), cel din Hulboaca, ”Comorile Plaiului” (Biești), ”Baștina” (Peresecina), ”Codrencile” (Bolohani), dinastia Gânco (Vatici).

Pentru spectatori au fost instalate bănci la umbra pomilor şi veselia a durat toată ziua.

Festivalul–concurs raional “Cireșar-2018” este inițiat de Secția Cultură, în colaboare cu Primăria s. Puțintei, în scopul promovării folclorului național, a creației artiștilor amatori, portului popular și impulsionării vieții culturale în localitățile rurale, monitorizării tradițiilor și obiceiurilor populare, a spus Elena Guler, șefa Secției Cultură Orhei.

Colectivele participante au fost menționate cu diplome și recompense bănești.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker