Util

Concurs pentru jurnaliști și studenții la jurnalism

   În cadrul programului „Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” implementat de IREX Europe, lansăm un concurs pentru studenții la facultatea de jurnalism și jurnaliștii începători din întreaga republică, inclusiv regiunea Transnistreană, care doresc sa-și îmbunătățească performanțele în domeniul producerii reportajelor de investigație și a celor sociale pentru televiziune și media online. Cel puțin 10 participanți vor fi selectați pentru a produce reportaje de 5-10  minute, cu accent pe drepturile omului, combaterea corupției, dezvoltare economică și culturală, probleme sociale şi alte fenomene ce afectează populația R. Moldova.
Experiența de lucru cu imaginea video va constitui un avantaj.
În cadrul acestui stagiu, tinerii jurnaliști vor avea posibilitatea să urmeze un training în domeniul jurnalismului, subiectul fiind ales în baza cererilor incluse în formular și să activeze pe parcursul a două luni ( așa numitul learning-by-doing) în cadrul unei instituții de presă relevante, cum ar fi:
– un ziar de investigație
– un post de radio
– un studio de producție
– un portal de știri online
Materialele video vor fi produse cu sprijinul Asociației Telejurnaliștilor Independenți (ATI – www.reporterdegarda.md), OWH Studio (http://www.owh.md/home.php), Radio Europa Libera (http://www.europalibera.org), Gagauz Media (http://gagauzmedia.md)  pe parcursul a doua luni, în perioada aprilie – mai 2017 și vor fi difuzate la posturile de televiziune și radio naționale și locale. Ulterior participanţii vor mai elabora 4 materiale (în formatul pe care şi-l vor alege de sine stătător (dar care va fi în concordanță cu obiectivele și politica internă a instituției în care își vor petrece stagiul), pentru a-şi întări cunoştinţele şi abilităţile reportericeşti. Materialele vor fi tipărite în Ziarul de Gardă și/sau publicate pe portalurile on-line ale partenerilor.
În baza materialului video produs, participanții, împreună cu echipa de producție, vor avea ocazia să organizeze discuții publice în regiuni, analizând și explicând subiectul respectiv împreună cu publicul larg. La finele stagiului, în cadrul unei ședințe comune, participanții vor avea posibilitate să-și împărtășească experiența și lecțiile învățate.
Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV şi a celor 4 materiale ulterioare precum și deplasările jurnaliștilor în țară vor fi acoperite de program. De asemenea, participanții vor primi un onorariu de până la 250 USD pentru reportajul video realizat, în funcție de gradul lor de implicare.
IREX Europe îi încurajează atât pe jurnaliștii vorbitori de română, cât și pe cei de limbă rusă să participe la acest concurs.
Persoanele interesate sunt solicitate să trimită CV-ul și formularul de aplicare la adresa vpalamarciuc@irexeurope.eu, Viorica Palamarciuc, Manager de Proiect, pînă pe data de 06 februarie 2017.
Pentru detalii puteți să o contactați pe Daniela Galai, Coordonatoare de Proiect la 060464641 sau 022/22.55.95 sau pe Viorica Palamarciuc, la adresa menționată.
Doar candidații preselectați vor fi contactați.
IREX Europe est o oranizație non guvernamentala, non profit ce oferă programe 
inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează 
dezvoltarea unei societăți civile pluraliste  și contribuie la reducerea conflictelor. 
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: 
www.irex-europe.fr

[1] Programul și calendarul stagiului vor fi elaborate în comun acord cu instituția în care veți urma stagiul. 
– See more at: http://www.civic.md/stagii/35691-concurs-pentru-jurnalisti-si-studentii-la-jurnalism.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+civic%2Fnou+%28CIVIC.MD+DailyAlert%21%29#sthash.1JhSiD43.dpuf

 

Sursa foto: diez.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker