PoliticȘtiri

Modificările la codul audiovizualului sunt constituţionale

Curtea Constituțională a recunoscut drept constituțională ultima modificare a Codului audiovizualului, contestată de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la asigurarea securității informaționale a statului.

La această concluzie Curtea a ajuns examinând sesizarea Președintelui statului, Igor Dodon, referitoare la modificările aduse Codului audiovizualului şi care interzic retransmiterea programelor din exteriorul Republicii Moldova care dezinformează și manipulează.

Curtea a reținut faptul că prevederile contestate pot contribui la contracararea operațiunilor de informare ostilă împotriva societății Republicii Moldova, precum și la asigurarea informării corecte a cetățenilor săi. Pornind de la cele menționate, Curtea a respins sesizarea Președintelui Republicii Moldova, dl Igor Dodon, recunoscând constituțională Legea nr. 257 din 22 decembrie 2017 cu privire la completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova.

Această hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, se mai menţionează într-un comunicat al serviciului de presă al Curţii Constituţionale.

Foto simbol. Sursa Ziare Live

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close