EconomieRezinaȘtiri

Iarna trecută a înghiţit circa 420 de mii de lei din bugetul raionului Rezina

Pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare neprevăzute suportate la lucrările de deszăpezire şi tratare a drumurilor cu material antiderapant, în iarna 2017-2018, din fondul de rezervă al Consiliului raional Rezina au fost alocaţi 418995 lei.

Potrivit cu Decizia nr.1/5 din 28 martie a CR, prin care a fost legiferată cheltuirea acestor mijloace, 262 de mii de lei din această sumă au ajuns la ÎM ”Servicii Comunal-Locative”, iar aproape 120 de mii de lei – la Districtul Rezina al SA”Drumuri-Orhei”. Precizăm că, printr-o decizie din decembrie 2016, pentru întreţinerea drumurilor în stare normală pe timp de iarnă în a. 2017 Consiliul a alocat din bugetul raional 120 de mii de lei.

Contractul cu întreprinderile nominalizate privind lucrările de deszăpezire în situaţii excepţionale a fost încheiat la…18 aprilie 2018, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare şi desfăşurarea procedurii de negociere cu antreprenorii respectivi. În darea de seamă privind desfăşurarea procedurii de negociere, datată tot cu 18 aprilie 2018, administraţia raionului îşi motivează acţiunile astfel: „maximă urgenţă, dotarea tehnică şi utilaj specializat”.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker