Social

Poliţist, condamnat pentru că a accidentat mortal un pieton şi apoi i-a înscenat decesul

A accidentat mortal un pieton, a fugit de la locul faptei, apoi a revenit şi a înscenat decesul victimei, anunţând poliţia. Este cazul unui fost polițist din raionul Teleneşti.

Cazul a avut loc pe 31 ianuarie 2017, în jurul orei 20.30. Un locuitor al satului Leușeni, raionul Telenești, în vârstă de 31 de ani, la momentul producerii accidentului fiind angajat al Inspectoratului de Poliție Telenești, deplasându-se cu automobilul său, la intrarea în satul respectiv, a accidentat grav un consătean în vârstă de 59 de ani, cauzându-i leziuni grave, în urma cărora victima a decedat la faţa locului.     

Imediat după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul, deplasându-se cu automobilul său la domiciliu. Apoi, având scopul de a ascunde faptul comiterii infracțiunii, s-a reîntors la locul accidentului și, fiind ajutat de către tatăl și fratele său și de un consătean, au dus cadavrul victimei la domiciliul acesteia, înscenând decesul acestuia în locuință, iar ulterior inculpatul a făcut o înștiințare telefonică unității de gardă a Inspectoratului de Poliție Telenești, comunicând în mod fals că la aceiași dată, în jurul orei 04.00, a depistat victima decedată la domiciliu, fără semne de moarte violentă.

Prin acţiunile sale intenţionate, inculpatul a comis o infracţiune prevăzută de art. 328 alin. (1) Cod penal – săvârşirea de către o persoană publică a unor acţiuni care depăşesc în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii considerabile intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice.

Prin sentinţa Judecătoriei Orhei, sediul Telenești din 06.12.2017, inculpatul a fost recunoscut culpabil de comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 2641 alin. (3) lit. b); art. 266 și art. 328 alin.(1) Cod penal și în baza art. 84 Cod penal, pentru concurs de infracțiuni prin cumul parțial fiindu-i stabilită o pedeapsă definitivă  de 4 ani închisoare cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 3 ani, precum și cu privarea de dreptul de a desfășura activitatea în cadrul organelor de drept pe un termen de cinci ani.

Concomitent, instanța de judecată a dispus încasarea din contul acestuia în beneficiul succesorului victimei a prejudiciului material în mărime de 50 000 lei şi cheltuielilor judiciare în sumă de peste 10 000 lei.

Vasile Ciubotaru, procuror-şef al Procuraturii raionului Teleneşti 

Foto simbol point.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker