SocialȘtiriTelenești

Campionul olimpic Tudor Casapu în ospeţie la elevii din raionul Telenești 

Halterofilul Tudor Casapu, câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona din vara anului 1992, alături de Nicolae Ambrosi și Vasile Grosu, profesori la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, au fost săptămâna trecută oaspeţi la gimnaziile din Verejeni, Sărătenii Vechi și la LT ”Lucian Blaga”  din Telenești. Dumnealor au povestit despre calea spre podiumul olimpic și drumurile deloc simple ale afirmării în domeniul sportului național.

După cum ne-a relatat Nicolae Ambrosi, care este unul din ctitorii Mișcării Olimpice din țara noastră, participarea dlui Casapu la aceste întâlniri ține de un șir de acțiuni de educație olimpică a generaţiei tinere:

”Elevii au fost entuziasmaţi să dialogheze cu primul nostru campion olimpic. Ni s-au adresat foarte multe întrebări, mai ales la Sărăteni” a remarcat dl Ambrosi.

Tudor Casapu ne-a povestit că a mai fost în raionul Telenești la întâlniri cu elevii și de fiecare dată găsește aici surprize extraordinare:

”Elevii de la liceul ”Lucian Blaga” m-au îndemnat să vizitez Muzeul de peste drum, unde există o sală a sporturilor. Am descoperit acolo Drapelul nostru național, pe care eu l-am purtat la parada echipelor sportive participante la Jocurile Olimpice din vara anului 1992. Am avut mari emoţii, fiind rugat să-mi pun semnătura pe flamura noastră”, ne-a relatat campionul.

Amintim că Tudor Casapu s-a născut la Mingir, raionul Hâncești, în 1961, s-a antrenat în secții de haltere la Chișinău, iar înainte de 1992 a participat la alte două ediții ale Jocurilor Olimpice în componența unor echipe ale URSS. În prezent dânsul este președintele Federației Națioanle de Haltere a  Republicii Moldova.

În imagine (de la stânga): Nicolae Ambrosi, Tudor Casapu şi Vasile Grosu în Sala sporturilor de la Muzeul raional din Teleneşti.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker