ÎnvățământȘtiri

Piatra de încercare pentru absolvenţi

Luni, în gimnaziile şi liceele din Republica Moldova a demarat sesiunea de examene 2018. Au dat startul elevii alolingvi, care au susţinut primul examen la limba şi literatura română de absolvire a ciclului gimnazial pe 4 iunie, iar în cadrul BAC-ului – pe 5 iunie.

 

Ieri gimnaziştii au susţinut examenul la matematică, iar astăzi liceenii vor fi testaţi la limba de instruire.

În raionul Şoldăneşti, potrivit datelor Direcţiei Învăţământ, în cadrul acestei sesiuni vor susţine examene pentru absolvirea treptei gimnaziale 420 de elevi, iar BAC-ul – 98 de elevi. Comparativ cu anul de studii 2014-2015 numărul candidaţilor la certificatul de studii gimnaziale s-a micşorat cu aproximativ 100, iar al aspiranţilor la diploma de BAC – cu 30 de persoane. Explicaţia este una – situaţia demografică din raion, care pe an ce trece devine tot mai problematică.

După cum a menţionat Nicolae Mândru, şeful Direcţiei, toate instituţiile de învăţământ din raion au fost din timp pregătite pentru desfăşurarea examenelor de absolvire. Managerii şcolari au luat cunoştinţă de actele privind organizarea şi desfăşurarea examenelor, au fost constituite comisiile de examene raionale şi şcolare, comisiile raionale de evaluare pentru treapta gimnazială.

Toţi liceenii din raion vor susţine examenele la centrul raional – Liceul Teoretic „A. Mateevici” din Şoldăneşti. În ziua de 1 iunie aici, pentru candidaţii la BAC, a fost organizată „Ziua uşilor deschise”.

Sursa citată a mai concretizat că pentru elevii şcolilor de circumscripţie este organizat transport în zilele de examene, conform unui grafic special.

 

Reporter “C”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker