Evenimente

300 de copii din raionul Orhei au primit încălțăminte din partea unei fundații de caritate

Circa 300 de copii și tineri aflați în forme alternative de îngrijire și din familii defavorizate din Orhei au primit cizme de iarnă noi. Donația a venit din partea Fundației “Children’s Emergency Relief International” (CERI) din Republica Moldova și a fost făcută prin intermediul Direcției de Asistență Socială din or. Orhei, anunță un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, citat de radioorhei.info.

Încălțămintea a fost achiziționată în cadrul Proiectului de asigurare a copiilor și tinerilor aflați în forme alternative de îngrijire și a celor din familii defavorizate cu cizme de iarnă pentru sezonul rece 2017-2018. Astfel, pe parcursul acestui sezon au fost distribuite în jur de 10.000 de perechi de încălțăminte în toate raioanele țării, pentru care Fundația a colectat 75 de mii de dolari.

Pe site-ul Fundației e scris că Moldova este cea mai săracă țară din Europa, afectată de sărăcie, corupție și migrație. Din 2001 până în prezent, Fundația CERI a distribuit peste 110.000 de perechi de cizme de iarnă și ciorapi orfanilor și beneficiarilor din instituțiile rezidențiale din țară, se spune în comunicatul ministerului. Prima misiune umanitară a fost organizată în Moldova în anul 1999, de atunci fiind distribuite mai multe haine și încălțăminte la toți cei 20 de mii de copii, care locuiesc în orfelinate.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker