EvenimenteȘoldăneștiȘtiri

Preotul-exemplu de activism cetăţenesc

Un eveniment inedit s-a produs recent în s. Sămăşcani. La iniţiativa parohului bisericii din sat, arhimandritul Mihail Făgurel, aici a fost inaugurat un parc ce se alătură unui Pristol – un loc unde la 1801 era înălţată o biserică din lemn. Rămăşiţe din această biserică, mai bine zis pietre din fundaţia locaşului sfânt de atunci, se păstrează până azi, ele fiind înglobate într-o bisericuţă şi cinstite de săteni.

Localnicii au răspuns iniţiativei preotului din sat şi au participat la amenajarea unui mic parc, în care se încadrează şi această bisericuţă. S-au făcut doar lucrări de voluntariat din partea sătenilor: elevi din gimnaziu, persoane în virstă, gospodari care locuiesc în preajmă, toţi au dat o mână de ajutor pentru a face un lucru deosebit pentru localitate. A contribuit şi Primăria satului Sămăşcani. La inaugurarea parcului s-a adunat multă lume. S-ar părea că e un lucru simplu. Dar în acelaşi timp este foarte important! Important prin faptul că s-a mobilizat comunitatea, prin faptul, că lăsăm urmaşilor noştri o frumoasă moştenire! Cei mai activi voluntari, elevi din Gimnaziul Sămăşcani, dar şi persoane mature, care au participat la lucrările de amenajare, au primit diplome de mulţumire din partea preşedintei raionului, dna Svetlana Rotundu şi a părintelui Mihail Făgurel.

 

Sursa: www.soldanesti.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker