Economie

Pe cine va susţine şi pe cine va discrimina Legea Bugetului de Stat în 2018

Fracțiunea parlamentară a PLDM susține că Parlamentul a votat politica bugetară fiscală pentru anul 2018 în mod netransparent.

Deputatul Iurie Țap a declarat în cadrul unui briefing de presă că unul dintre amendamente a fost prezentat deputaților cu o oră înainte de a fi votat, astfel aceștia nu au avut timp pentru a citi întregul document, care conținea peste 200 de pagini.

Este vorba de modificarea Legii finanțelor publice, astfel orașele municipii vor beneficia de 35 % din impozitul pe venit al persoanelor fizice, care este colectat în teritoriul administrat, în timp ce orașele raioane rămân la cota de 20%.

Țap consideră că e o abordare discriminatorie față de centrele raionale, care în unele cazuri au chiar mai mulți locuitori decât orașele municipii.

„Este o abordare absolut ilegală. Trebuie să creem oportunități și condiții egale pentru autoritățile publice locale ca să-și poată realiza obiectivele”, a declarat deputalul.

Dl Ţap a mai spus că modificarea îi va avantaja în alegerile parlamentare din anul viitor pe candidații partidului de guvernământ.

Foto simbol. Sursa: oficial.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker