Economie

Pe cine va susţine şi pe cine va discrimina Legea Bugetului de Stat în 2018

Fracțiunea parlamentară a PLDM susține că Parlamentul a votat politica bugetară fiscală pentru anul 2018 în mod netransparent.

Deputatul Iurie Țap a declarat în cadrul unui briefing de presă că unul dintre amendamente a fost prezentat deputaților cu o oră înainte de a fi votat, astfel aceștia nu au avut timp pentru a citi întregul document, care conținea peste 200 de pagini.

Este vorba de modificarea Legii finanțelor publice, astfel orașele municipii vor beneficia de 35 % din impozitul pe venit al persoanelor fizice, care este colectat în teritoriul administrat, în timp ce orașele raioane rămân la cota de 20%.

Țap consideră că e o abordare discriminatorie față de centrele raionale, care în unele cazuri au chiar mai mulți locuitori decât orașele municipii.

„Este o abordare absolut ilegală. Trebuie să creem oportunități și condiții egale pentru autoritățile publice locale ca să-și poată realiza obiectivele”, a declarat deputalul.

Dl Ţap a mai spus că modificarea îi va avantaja în alegerile parlamentare din anul viitor pe candidații partidului de guvernământ.

Foto simbol. Sursa: oficial.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker