EvenimenteȘtiriTelenești

De sărbătoarea lor profesională, au mers în excursie   

Direcţia raională Cultură Teleneşti a organizat o excursie prin locurile memorabile din raionul Soroca pentru circa 50 de angajați din domeniu – conducători artistici, șefi de cămine de cultură, pedagogi. 

La Soroca teleneştenii au fost întâmpinați de către Grigore Bucătaru, șeful Direcției raionale Cultură, care a povestit oaspeților despre programele și conceptele culturii din raion, istoria locului. La Cetatea Soroca și la Muzeu oaspeții au avut posibilitatea să se întâlnească cu Nicolae Bulat, directorul muzeului, o figură legendară din partea locului, autor de cărți despre istoria unor localități din raionul Soroca.

Angajaţii din cultură au vizitat Muzeul de istorie și Etnografie din Soroca, Cetatea, Lumânarea Recunoștinței și Mănăstirea Cosăuți, de unde s-au întors cu impresii de neuitat.

Pavel Casian, șeful Secției Cultură Telenești ne-a relatat că excursia a fost organizată cu prilejul Zilei lucrătorului din cultură, marcată de obicei în a treia duminică a lunii mai:

”Anul trecut am decis să diversificăm activitățile legate de sărbătoarea noastră profesională. Astfel a apărut ideea organizării unor excursii la monumentele de istorie, cultură, arhitectură din ţara noastră. Anul trecut am mers la Orheiul Vechi, unde am vizitat nu numai vestigiile istorico-culturale, dar și ne-am întâlnit cu mai mulţi colegi care activează în domeniul culturii din raionul Orhei.  În anul acesta am decis să vizităm Soroca. Colegii noștri soroceni ne-au organizat o sărbătoare adevărată, cu extraordinare emoții sufletești”, a remarcat dl Casian.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker