EvenimenteRezinaSportȘtiri

Elevii sunt cointeresați să practice sportul

Sâmbătă, 26 mai, la Rezina s-a desfășurat o mare sărbătoare sportivă, care a inclus competiții la 11 probe „pentru toate vârstele și toate preferințele”.

Sărbătoarea dedicată Zilei Sportivului şi Mişcării Olimpice a fost organizată de către primăria orașului Rezina și s-a desfăşurat la liceul teoretic „Alexandru cel Bun”. Au participat mulți locuitori ai orașului împătimiți de sport, dar și oaspeți din satele raionului şi din alte părţi.

Participanți la competiții s-au aliniat, trecând în defilare pe terenul de sport al liceului-gazdă. În fruntea coloanei s-a aflat un mare grup de elevi discipoli ai clubului „Karate-Kay” din Rezina, cât și oaspeții acestora, karatiștii din Malovata Nouă, raionul Dubăsari. Acești sportivi au reprezentat Moldova la mai multe competiții europene și mondiale, revenind acasă cu trofee prestigioase. Anume karatiștii au fost onorați cu dreptul de a arbora drapelele Republicii Moldova, orașului Rezina și Drapelul Olimpic, iar Sergiu Purice, campion mondial și antrenorul karatiștilor rezineni, s-a învrednicit de onoarea de a aprinde Focul Olimpic.

Simion Tatarov, primarul orașului Rezina, a declarat sărbătoarea sportivă deschisă, accentuând, că „an de an rezinenii înregistrează rezultate performante în domeniul sportului, astfel promovând un mod sănătos de viață”. Iar Eleonora Graur, președinta raionului Rezina, a felicitat şi a încurajat sportivii.

Atât organizatorii, cât și publicul au apreciat numărul mare al elevilor dornici de a participa la competițiile sportive. Susţinătorii făceau curse de la un teren la altul, din incintă pe stadion ca să prindă momente interesante din toate cele 11 probe care s-au desfăşurat conform cate-goriilor femei-bărbați, vârstnici-elevi. Copiii nu au participat doar la probele volei şi tragerea otgonului. După totalizarea rezultatelor competițiilor, învingătorii au fost menționați cu diplome, cupe, cadouri, iar elevii s-au mai bucurat din partea primăriei or. Rezina de dulciuri, sucuri și fructe.

Atât participanții, cât și spectatorii s-au simțit bine la acest eveniment al zilei.

foto: consiliu.rezina.md

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker