EvenimenteRezinaȘtiri

Consilierii, care nu vor participa la ședințele comisiilor, vor pierde din indemnizație

Într-o ştire cu acest generic pagina www.consiliu.rezina.md a Consiliului raional Rezina informează despre una din chestiunile întroduse în agenda ședinței ordinare a CR Rezina din 24 mai curent.

Proiectul deciziei „Cu privire la stabilirea modalității de plată a indemnizațiilor consilierilor raionali” a trezit discuții contradictorii în ședința consiliului. Secretarul Consiliului raional, Ruslan Socol, care a prezentat proiectul, a menționat că membrii Comisiei juridic-socială (președintă Serafima Borgan) au ajuns la concluzia că trebuie de făcut acest pas pentru a responsabiliza aleșii locali, deoarece „unii consilieri lipsesc de la ședințele comisiilor de specialitate și acestea uneori nu sunt deliberative”.

Astfel, potrivit proiectului de decizie propus, „consilierului raional, invitat la ședința Consiliului, i se achită o indemnizație de 600 de lei, iar în cazul în care nu participă la ședința comisiei de specialitate al cărui membru este, indemnizația va constitui  300 de lei”.

Propuneri au fost multe și diverse. Un consilier, de exemplu, a propus ca materialele să fie expediate consilierilor prin e-mail și tot prin e-mail aceștia să-și exprime opiniile. Până la urmă, proiectul a fost votat în redacția inițială.

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker