EvenimenteȘoldăneștiȘtiri

Fântâna, în apa căreia au fost botezate generaţii de glingeneni

Din moşi-strămoşi, neamul nostru păstrează tradiţia de a îngriji şi sfinţi de Duminica Mare fântânile şi izvoarele. Pentru aceasta s-au pregătit din timp şi locuitorii satului Glingeni din raionul Şoldăneşti, organizând o adevărată sărbătoare.

Deoarece vechiul înveliș al fântânii de la intrarea în curtea bisericii „Sfânta Preacuvioasă Parascheva” se deteriorase, un grup de localnici, ghidați de consilierul local Valeriu Clapon, au venit cu propunerea să pună mână de la mână şi s-o reconstruiască.După cum a fost menționat în cadrul serviciului divin de sfințire a fântânii, pentru realizarea acestui proiect a fost nevoie de aproximativ o sută de mii de lei.Dat fiind că suma respectivă a fost dificil să fie colectată, localnicii au apelat la instituții financiare din țară. Cu un suport au venit Consiliul raional și cel sătesc.
Oamenii din partea locului s-au bucurat că una din principalele fântâni din sat a fost renovată. Or, anume în apa din fântâna respectivă au fost botezate mai multe generaţii de glingeneni.

Victor Sofroni

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker