EvenimenteȘoldăneștiȘtiri

Fântâna, în apa căreia au fost botezate generaţii de glingeneni

Din moşi-strămoşi, neamul nostru păstrează tradiţia de a îngriji şi sfinţi de Duminica Mare fântânile şi izvoarele. Pentru aceasta s-au pregătit din timp şi locuitorii satului Glingeni din raionul Şoldăneşti, organizând o adevărată sărbătoare.

Deoarece vechiul înveliș al fântânii de la intrarea în curtea bisericii “Sfânta Preacuvioasă Parascheva” se deteriorase, un grup de localnici, ghidați de consilierul local Valeriu Clapon, au venit cu propunerea să pună mână de la mână şi s-o reconstruiască.După cum a fost menționat în cadrul serviciului divin de sfințire a fântânii, pentru realizarea acestui proiect a fost nevoie de aproximativ o sută de mii de lei.Dat fiind că suma respectivă a fost dificil să fie colectată, localnicii au apelat la instituții financiare din țară. Cu un suport au venit Consiliul raional și cel sătesc.
Oamenii din partea locului s-au bucurat că una din principalele fântâni din sat a fost renovată. Or, anume în apa din fântâna respectivă au fost botezate mai multe generaţii de glingeneni.

Victor Sofroni

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker