RezinaSocialȘtiri

A început „VÂNĂTOAREA” de șoferi care încearcă să dea MITĂ inspectorilor de patrulare. Ce au pățit șase șofer

Șase conducători auto sunt cercetați penal pentru tentativă de corupere a inspectorilor de patrulare. Ofițerii Serviciul Protecție Internă și Anticorupție din cadrul MAI în comun cu angajații INP, au documentat șase cazuri în ultimele zile.

Cinci cazuri au avut loc în raioanele Comrat, Ștefan-Vodă și pe traseul Rezina-Orhei. Inspectorii de patrulare au stopat unitățile de transport pentru depăşirea limitei de viteză, iar pentru ca să nu le fie întocmite procese-verbale, șoferii propuneau polițiștilor între 100 și 300 de lei.

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Anenii – Noi, unde, un conducător auto a propusinspectorilor de patrulare 914 lei, pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate.

Toți bănuiții sunt documentați pentru corupere activă, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.

SPIA al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la diferite acțiuni de corupție, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu astfel de caracter să apeleze necondiționat la numărul scurt 1520.

sursa: ziarulnational.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker