Economie

Ce impact a avut Acordul de Liber Schimb

Ce impact a avut Acordul de Liber Schimb asupra activității companiei „Orhei-Vit”: Mărturiile directorului

Accesul la piața Uniunii Europene este de o importanță majoră pentru economia Republicii Moldova. Antreprenorii moldoveni confirmă importanța comerțului liber cu Uniunea Europeană pentru companii și crearea locurilor de muncă, fapt care ar preveni emigrarea persoaneloractive din Republica Moldova, relatează agora.md

Una dintre aceste companii este și „Orhei-Vit”, pentru care Acordul de liber schimb a contribuit la sporirea vânzărilor.

 Factori de decize de la compania „Orhei-Vit”, care produce sucuri, fructe și legume conservate, au declarat că acordul privind zona de liber schimb cu UE a dus la majorarea vânzărilor cu până la 25%.

Experiența oamenilor de afaceri din Moldova confirmă statisticile despre exporturile din Republica Moldova: în 2016, exporturile către Uniunea Europeană au reprezentat 60% din exporturile totale ale țării, iar valoarea acestora a crescut cu 7,7%. Produsele principale care sunt exportate către Uniunea Europeană sunt cabluri electrice, îmbrăcăminte și articole tricotate, scaune pentru autovehicule, semințe de floarea-soarelui, grâu, bare de oțel, nuci și încălțăminte.

Creșterea ulterioară a exporturilor către Uniunea Europeană este posibilă dacă sunt implementate reformele descrise în Acordul de Asociere, concretizează sursa citată.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker