EvenimenteRezinaȘtiri

O pasiune pe viaţă

În imagine: Irina Stăvilă, în competiţie

 

Biblioteca Liceului ,,Ioan Sârbu” din s. Ignăței este un templu al cunoștințelor, unde locuiesc adevărații prieteni ai copiilor și profesorilor. Iar bibliotecara este „stăpână şi protectoare a imensului tezaur informațional”. Aici se desfășoară diferite activități cu scopul de a atrage cititorul în bibliotecă, de a-l face în era descoperirilor digitale să nu uite drumul spre ea.

Şi în anul curent concursul „La izvoarele înțelepciunii”, etapa locală, s-a desfășurat în bibliotecă. De data aceasta competiţia a fost dedicată scriitorului român Ioan Slavici, în legătură cu aniversarea de 170 de ani de la nașterea sa. În etapa locală a concursului au învins Irina Stăvilă, clasa a XI-a, și Maria Negru, clasa a IX-a. Aceste eleve s-au prezentat bine şi la etapa raională, Irina clasându-se pe locul II, iar Maria – pe locul III.

Irina Stăvilă, alături de o elevă de la LT „Olimp” din Rezina a reprezentat raionul la etapa republicană, unde a obţinut  diploma de gradul I.

„Am crescut alături de cărţi. Cu anii, pasiunea faţă de carte s-a dezvoltat. M-am convins că lectura mă ajută să fiu mai inteligentă și mai pregătită pentru viată. Am o bibliotecă personală variată și sper s-o îmbogățesc. De fiecare dată când deschid o carte învăț ceva, iar omul învățat poartă totdeauna averea cu el”, spune Irina.

Apropo, Irina este şi diplomată a acestui concurs, ediţia a. 2015. Iar recent a participat la un concurs de eseie din România cu genericul “Eroul din familia mea‘‘, unde s-a învrednicit de locul III.

 

 Corina Chirtoacă

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close