EconomieRezinaȘtiri

La Meșeni a fost creat Comitetul de monitorizare a impactului social

În imagine: Efim Mardari, primarul satului Meșeni, a fost ales președinte al Comitetului de monitorizare a impactului social

 

În articolul „Veste bună la început de an” (CUVÂNTUL nr. 2 din 12 ianuarie c.) informam cititorii că în acest an se preconizează să fie reparate mai multe drumuri naționale și locale, iar unele urmează a fi construite de la zero. Printre acestea de la urmă este şi drumul regional Țânțăreni-Chiștelnița-Scorțeni-Meșeni-Ignăței-Peciște-Pripiceni-Răzeși-Trifești.

În acel context cititorul nostru, Mihail Sparionoapte din Trifești, propunea, că „ar fi bine ca înainte de a întocmi proiectul, specialiștii din domeniu să consulte populația din satele respective. Cred că de la aceasta fiecare comunitate, dar şi cetăţenii ar avea doar de câştigat”.

După cum ne-a relatat Efim Mardari, primarul satului Meșeni, recent, în incinta Primăriei Meșeni, a avut loc ședința de constituire a Comitetului de monitorizare a impactului social în legătură cu  construcția tronsonului Ţânţăreni-Chiștelniţa-Ignăţei-Trifeşti. La întâlnirea dată au fost prezenți primarii comunelor / satelor: Meșeni (Efim Mardari); Peciște (Emanuil Scânteianu); Pripiceni-Răzeși (Iacob Frunză); Trifești (Mihai Budurin) și dna Mariana Ionașcu, reprezentanta Primăriei Ignăței. La întrunirie de asemenea au participat reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD): Elena Vladicescu, specialistă și Veaceslav Vladicescu, consultant de mediu la ASD, cât și Vasile Gobjilă, vicepreședintele raionului Rezina,  Iacob Stegărescu, șeful Secției Construcții, Arhitectură, Gospodărie Comunală și Drumuri a Consiliului raional Telenești, ingineri cadastrali din primăriile Scorțeni și Chiștelnița, raionul Telenești.

După discuții productive privind viitoarea construcție  de  mare însemnătate pentru  localitățile ce sunt traversate de acest tronson, s-a ajuns la consensul de a constitui Comitetul de monitorizare a impactului social, în componența primarilor tuturor comunelor care au tangență cu acest drum.

Activitatea în cadrul Comitetului este pe baze obștești, a menţionat E. Mardari.

 

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker