EconomieRezinaȘtiri

La Meșeni a fost creat Comitetul de monitorizare a impactului social

În imagine: Efim Mardari, primarul satului Meșeni, a fost ales președinte al Comitetului de monitorizare a impactului social

 

În articolul „Veste bună la început de an” (CUVÂNTUL nr. 2 din 12 ianuarie c.) informam cititorii că în acest an se preconizează să fie reparate mai multe drumuri naționale și locale, iar unele urmează a fi construite de la zero. Printre acestea de la urmă este şi drumul regional Țânțăreni-Chiștelnița-Scorțeni-Meșeni-Ignăței-Peciște-Pripiceni-Răzeși-Trifești.

În acel context cititorul nostru, Mihail Sparionoapte din Trifești, propunea, că „ar fi bine ca înainte de a întocmi proiectul, specialiștii din domeniu să consulte populația din satele respective. Cred că de la aceasta fiecare comunitate, dar şi cetăţenii ar avea doar de câştigat”.

După cum ne-a relatat Efim Mardari, primarul satului Meșeni, recent, în incinta Primăriei Meșeni, a avut loc ședința de constituire a Comitetului de monitorizare a impactului social în legătură cu  construcția tronsonului Ţânţăreni-Chiștelniţa-Ignăţei-Trifeşti. La întâlnirea dată au fost prezenți primarii comunelor / satelor: Meșeni (Efim Mardari); Peciște (Emanuil Scânteianu); Pripiceni-Răzeși (Iacob Frunză); Trifești (Mihai Budurin) și dna Mariana Ionașcu, reprezentanta Primăriei Ignăței. La întrunirie de asemenea au participat reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD): Elena Vladicescu, specialistă și Veaceslav Vladicescu, consultant de mediu la ASD, cât și Vasile Gobjilă, vicepreședintele raionului Rezina,  Iacob Stegărescu, șeful Secției Construcții, Arhitectură, Gospodărie Comunală și Drumuri a Consiliului raional Telenești, ingineri cadastrali din primăriile Scorțeni și Chiștelnița, raionul Telenești.

După discuții productive privind viitoarea construcție  de  mare însemnătate pentru  localitățile ce sunt traversate de acest tronson, s-a ajuns la consensul de a constitui Comitetul de monitorizare a impactului social, în componența primarilor tuturor comunelor care au tangență cu acest drum.

Activitatea în cadrul Comitetului este pe baze obștești, a menţionat E. Mardari.

 

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close