ÎnvățământRezinaȘtiri

Premianții la Concursului național de eseuri ,,Holocaust: istorie și lecții de viață”

Marţi, 22 mai, în incinta Centrului Cultural Evreiesc „KEDEM” a avut loc ceremonia de premiere a participanților la Concursul național de eseuri ,,Holocaust: istorie și lecții de viață”. Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova, Centrul Internațional de Training și Dezvoltare Profesională, Uniunea Tinerilor Romi ,,Tarna Rom” și Centrul Cultural Evreiesc „KEDEM”, relatează Serviciul de presă al MECC.

Printre învingători este şi Valerian Patic, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, or. Rezina, care a ocupat locul II, obţinând un premiu de 800 de lei.

La etapa republicană a concursului au participat cca 150 de elevi din 41 de instituții de învățământ general din 20 de raioane ale țării.

Potrivit organizatorilor, concursul, care are drept scop educarea tinerei generații în spiritul umanismului și a respectării drepturilor omului, precum și prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și urii interetnice, a fost organizat în două etape: la nivel raional/municipal și republican, la care au participat elevii claselor a VIII-a – a XII-a din instituțiile de învățământ general din toată țara, inclusiv din stânga Nistrului, la diferite categorii de vârstă. Conținutul probei de concurs a constat în elaborarea unui eseu la această tematică, în limba română sau rusă, conform unor cerințe specifice prevăzute de Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului, aprobat prin ordinul ministrei Educației, Culturii și Cercetării.

Foto: Diez.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker