EvenimenteȘtiriTelenești

Copii şi maturi, au pledat pentru o familie sănătoasă  

O acțiune originală dedicată familiei au organizat duminică medicii de la Centrul de sănătate prietenos tinerilor (CSPT), în comun cu Direcția Asistență Socială şi Protecţia Familiei Telenești, Biblioteca Publică raională „V.Alecsandri” și copiii-voluntari de la școlile din centrul raional și din satele megieşe. Acţiunea s-a desfăşurat în parcul orășenesc.

Dialogul încrederii  a  avut un impact surprinzător de pozitiv asupra tuturor participanţilor.

Mai multe persoane de diferite vârste și profesii au vorbit copiilor despre provocările și reușitele familiilor lor. Elena Hubencu, coordonatoare-șefă a CSPT, a remarcat că sunt organizate des acțiuni de felul acesta:

”Am mai organizat aici asemenea acțiuni dedicate combaterii tuberculozei, Zilei Mondiale a Apei, etc. Astfel reușim să creăm punți de dialog între medici, părinți și generaţia tânără pentru a le asigura un mod sănătos de viață. Acțiunea de azi este dedicată Zilei Familiei, dar întrucât duminica trecută a plouat, am reușit s-o organizăm astăzi”, ne-a spus dna Hubencu.

Psihologa Aliona Romașcu ne-a relatat că asemenea întâlniri au menirea să atragă atenția tinerilor asupra sănătății lor:

”De regulă, adolescentul sau tânărul poate să informeze maturii, inclusiv medicii, despre unele probleme de sănătate, dar poate să n-o facă din cauza unor situații delicate de ordin intim. Misiunea noastră este de a-i informa în cadrul unor atare activități despre agenda şi obiectivele centrului nostru și despre modalitățile de a-i ajuta în asemenea situații”, a remarcat dna Romașcu.

Tamara Cantaragiu, medică-ginecologă, ne-a relatat că instituția se axează pe șapte teme, inclusiv prevenirea violenței domestice, ”Trăiesc fără alcool, tutun și droguri„ ”Am grijă de corpul meu”, etc:

”Partea cea bună e că am reușit să atragem atenția celor tineri vizavi de problemele de sănătate. Precum vedeți, avem un contact viu cu ei”, a spus dna Cantaragiu.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker